Sprirituele praktijk Silvia Heemskerk Ontdek het licht in jezelf en zie door de bomen het licht weer schijnen
Spirituele praktijk voor reading, hsp coaching en workshops
 

Wat is de eszenzZ methode?

Wat is de EszenzZ methode?

De EszenzZ methode is een individuele training voor Hoog Sensitieve Personen. De technieken die gebruikt worden dragen bij aan goed om leren gaan met de lasten van hooggevoelig zijn.

Doordat de methode is ontwikkeld op basis van de ervaringen van hoogsensitieve mensen en deze ervaringen zijn omgezet in technieken (die uitvoerig getest zijn) ontstond deze training. Er wordt binnen de training veel gebruik gemaakt van verhalen en metaforen, dit omdat hooggevoeligen meestal uitstekende beelddenkers zijn. Ook wordt er veel praktisch geoefend en bestudeerd. Deze eigen zienswijze wordt de cliënt uitgelegd en getoond en direct door de cliënt onderzocht in de eigen beleving. Niets aannemen en alleen maar luisteren, maar vooral zelf onderzoeken. 

Er zijn diverse technieken binnen deze methode gegroeid, waaronder belangrijke ‘binnenwereld-buitenwereld’ techniek, de drie belevingsgebieden (Hier & Nu), de verdwijningstekening, de aandachtsslang, het illusoire persoontje ‘Mister Mind’, de activiteitenlijn (een juiste planning en structuur aanbrengen), de aandacht en resultatentekeningen, het eigen domein (grenzen leren aangeven), effectieve communicatie en de vier talen (juiste keuzes maken) en luisteren naar het innerlijk kind.

De methode is niet statisch, maar ‘leeft’ en wordt telkens verbeterd en uitgebreid met nieuwe belangrijke technieken. Door middel van losse workshops kan ik mijzelf constant verder bij scholen.

Hierin gaan we altijd uit van de voorgenoemde basis. Het zorgt voor een belangrijke draagkracht in de training. Daarbij wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van de mentaal-emotieve training (MET).  De ingrond, de rode draad binnen het geheel is de visie vanuit de contemplatieve psychologie, ook wel de boeddhistische psychologie genoemd. Tevens komen er veel aanreikingen vanuit de Advaita Vedanta in de leergangen terug ter bevordering van zelfonderzoek op diverse vlakken binnen onszelf. 

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op: info@pinkpoppie.nl